Hovězí roláda v těstíčku

Suroviny na porce:

100 g anglické slaniny
1 lžíce másla nebo oleje
1 pórek
500 g mletého hovězího masa
sůl, čerstvě mletý pepř
60 g sýra s modrou plísní
40 g toustového chleba

2 lžíce smetany ke šlehání
2 hrsti nasekané petrželky
1 lžička nasekaného tymiánu
1 vejce na potření
375 g listového těsta
hrubá sůl

Postup:
Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova. Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout. Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce.
Vše osolte a opepřete.

Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa. Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí.

Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...