Můj čas na kafíčko

Hovězí roláda v těstíčku

Suroviny na porce:

100 g anglické slaniny

1 lžíce másla nebo oleje

1 pórek

500 g mletého hovězího masa

sůl

čerstvě mletý pepř

60 g sýra s modrou plísní

40 g toustového chleba

2 lžíce smetany ke šlehání

2 hrsti nasekané petrželky

1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu

1 vejce na potření

375 g listového těsta

hrubá sůl

Postup:

Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova. Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout. Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Vše osolte a opepřete. Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa.Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí. Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden