Hovězí teriyaki

Japonská omáčka teriyaki kromě ochucení pomáhá díky obsaženým enzymům k rychlejšímu změknutí masa.

Příprava: 30 min

Náročnost: x x

Cena: 195 Kč

Potřebujete:

500 g libového hovězího (svíčková, kýta)
3 lžíce teriyaki omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci rajčatového protlaku

1 lžíci hnědého cukru
200 g mrkve
1 stroužek česneku

sezamové semínko

jarní cibulku

olej

1 V míse smíchejte teriyaki omáčku, rajský protlak, prolisovaný česnek a cukr. Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky. Mrkve očistěte a nakrájejte na tenké proužky nebo nadrobno.

2 Masové nudličky a plátky mrkve přidejte do připravené směsi a dobře promíchejte. Pak směs rychle osmahněte v pánvi na oleji, postačí 6–8 minut nebo než je hovězí hotové.

3 Přendejte na talíře a posypejte sezamovým semínkem a nakrájenou cibulkou. Podávejte se zeleninovou oblohou, rýží nebo nudlemi.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama