Hovězí válečky neboli šašliky

Masové válečky jsou pokrmem, který ocení všichni masožravci. Můžete udělat jednu dávku mírně okořeněnou a druhou ostřejší pro pořádné chlapy. Úspěch u všech bude zaručen.

Ingredience

600 g mletého zadního hovězího masa, 2 cibule, 5 stroužků česneku, ½ lžičky sladké papriky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 lžíce mléka, olej, sůl, mletý pepř

Postup

Také vás může zajímat ...

Jemně umleté maso polijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, petrželku, koření a prolisovaný česnek a dosolíme podle vlastní chuti. Důležité je hmotu dobře propracovat a hlavně ji nechat alespoň 2 hodiny odpočívat v chladu. Hmotu po vyjmutí z chladu ihned zpracováváme. Z menších kousků vytvarujeme válečky dlouhé asi 7 cm. Do každého vpíchneme po délce špejli.

Jednotlivé válečky pak naskládáme do pekáče, podlijeme trochou oleje, můžeme přidat i 2 lžíce vody a dáme péct do trouby při 220 °C. Po 5 minutách je otočíme a můžeme je potřít olejem.

Podáváme je s pečivem a se zeleninou (připravte si lehký salát nebo jen nakrájenou okurku, rajčata či papriky, vyborná je i grilovaná zelenina) anebo jednoduše jen tak.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...