Hraběnčiny jablečné řezy

Jablečné hraběnčiny řezy ochutnal snad každý. Chtěli byste si je udělat doma, ale hledáte ten nejlepší recept? Už nemusíte.

Ingredience: 450 g polohrubé mouky,½ prášku do pečiva, 350 g moučkového cukru, 200 g rostlinného tuku, 4 vejce, 1 kg jablek, 1 hrstička vlašských ořechů, 1 hrstička rozinek, 1 lžička mleté skořice

Také vás může zajímat ...

Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme polovinu cukru, rozměklé máslo, 4 žloutky a dobře propracujeme.Třetinu těsta oddělíme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do mrazáku. Zbytek těsta vyválíme na plát velikosti plechu a přeneseme jej. Klademe ho nejlépe na papír na pečení.

Oloupeme jablka, nakrájíme je na tenké plátky, nebo nastrouháme a rovnoměrně je rozložíme na připravené těsto, zasypeme je nasekanými ořechy, rozinkami a skořicí.

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj cukr a rozetřeme ho na jablka. Navrch nastrouháme těsto z mrazáku. Řezy dáme péct do předehřáté trouby při 180°C. Hotové by měly být zhruba za 35 minut. Za závěr servírujeme se šlehačkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...