Moje šťastná hvězda

Hraběnčiny jablečné řezy

Jablečné hraběnčiny řezy ochutnal snad každý. Chtěli byste si je udělat doma, ale hledáte ten nejlepší recept? Už nemusíte.

Ingredience: 450 g polohrubé mouky,½ prášku do pečiva, 350 g moučkového cukru, 200 g rostlinného tuku, 4 vejce, 1 kg jablek, 1 hrstička vlašských ořechů, 1 hrstička rozinek, 1 lžička mleté skořice

Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme polovinu cukru, rozměklé máslo, 4 žloutky a dobře propracujeme.Třetinu těsta oddělíme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do mrazáku. Zbytek těsta vyválíme na plát velikosti plechu a přeneseme jej. Klademe ho nejlépe na papír na pečení. Oloupeme jablka, nakrájíme je na tenké plátky, nebo nastrouháme a rovnoměrně je rozložíme na připravené těsto, zasypeme je nasekanými ořechy, rozinkami a skořicí.

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj cukr a rozetřeme ho na jablka. Navrch nastrouháme těsto z mrazáku. Řezy dáme péct do předehřáté trouby při 180°C. Hotové by měly být zhruba za 35 minut. Za závěr servírujeme se šlehačkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden