Můj kousek štěstí

Hrášková polévka se smetanou

Potřebujete:

450 g mraženého hrášku, 500 ml zeleninového vývaru 50 g másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, malou plechovku sterilovaného hrášku, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř

Postup:


  1. Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata. Přisypejte hrášek a také krátce osmahněte. Přidejte nasekaný česnek, vše ještě asi minutu orestujte a pak zalijte vývarem.

  2. Vařte pod poklicí, až hrášek změkne. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte. Pak do polévky přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a případně ještě česnekem. Nakonec přidejte slité kuličky hrášku z plechovky a nechte přejít varem.

  3. Na talířích můžete ještě trochu zakápnout smetanou a podávat s osmaženými kostičkami chleba nebo krutony.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden