Hříbkový smetanový krém

Z čerstvých pravých hříbků zalitých smetanou je polévka, které jen tak někdo neodolá. Stejně výbornou si však můžete připravit i ze sušených či zamražených hub.

Ingredience: 3 hrsti hříbků, 30 g másla, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 až 3 snítky tymiánu, 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany ke šlehání, libečková nať na ozdobu, sůl

Postup: Nakrájené hříbky opékáme 3 až 4 minutky na másle. Necháme si pár opečených hub na ozdobu. Přidáme nasekanou šalotku na opravdu tenoučké plátky a česnek, přidáme větvičky tymiánu a 2 minuty restujeme. Polévkový základ zalijeme vývarem, mírně přisolíme a vše přivedeme k varu. Vaříme 10 minut na mírném ohni. Vyjmeme tymián a rozmixujeme. Vmícháme metličkou smetanu.

Také vás může zajímat ...

Poté krátce povaříme a můžeme zdobit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...