Hříbky na česneku po italsku 

Místo hříbků můžete použít i jiné houby, důležité je, aby byly mladé a pevné. Třeba křemenáče, žampiony, růžovky…

Potřebujete:

600 g mladých hříbků, 2 stroužky česneku, špetku drcených sušených chilli papriček, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíci rozmarýnu, 1 lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Postup:

  1. Houby očistěte a nakrájejte je na asi 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.
  2. V pánvi na směsi másla a olivového oleje zvolna opékejte česnek spolu s chilli. Jakmile začne česnek žloutnout, asi po 2 minutách, vyjměte ho. Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte je celkem 3–4 minuty dozlatova a míchejte.
  3. Vypněte plamen, houby osolte, vraťte česnek, a přisypejte nasekanou petrželku a rozmarýn. Ihned podávejte jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou i ke steaku nebo s těstovinami.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...