Můj kousek štěstí

Hruškový koláč s tvarohem

K snídani si můžete dopřát sacharidy bez výčitek svědomí. Hrušky navíc čistí střeva a pomáhají při trávicích obtížích. Tímhle koláčem se blýsknete i při slavnostnějších příležitostech.

Potřebujete:

Na těsto:

160 g hladké mouky, 60 g cukru krupice, 1 žloutek, 60 g másla + na vymazání formy, špetku soli, vodu dle potřeby

Na náplň:

100 g plnotučného tvarohu, 200 g žervé, 1 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu, 3 hrušky, 50 g vlašských ořechů, 2 lžíce tekutého medu

Postup:


  1.  V misce smíchejte prosátou mouku, cukr, sůl, máslo, žloutek a asi 3 lžíce studené vody. Vypracujte hladké těsto, které nechte zhruba 30 minut odpočívat v lednici.

  2. Koláčovou formu vymažte máslem a vložte do ní rozválené těsto. Ořízněte přečnívající okraje, propíchejte povrch vidličkou a dejte na 10 minut do trouby rozehřáté na 190 °C .

  3. V misce smíchejte tvaroh, žervé, vejce a vanilkový extrakt. Směs rovnoměrně naneste na koláčové těsto, poklaďte rozpůlenými, oloupanými hruškami. Povrch posypte nasekanými ořechy a zakapejte medem. Dopečte v troubě asi 45 minut, dokud nebude povrch zlatavý. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden