Moje chvilka pohody

Hruškový koláč se skořicí

Jemný hruškový koláč je tak vynikající, že až ho jednou ochutnáte, budete ho péct donekonečna.

Suroviny - 150 g hladké mouky - 200 g cukru krystal - 6 lžic másla - 2 vejce - 1 balení vanilkového cukru - 1 balení skořicového cukru - 2 lžičky strouhané citronové kůry - špetka mletého kardamomu - 1 balení prášku do pečiva - 4 hrušky - 1 lžíce koňaku - mouka, cukr a máslo na drobenku - pečicí papír

Postup

1. Hrušky oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zakápněte koňakem, posypte skořicovým cukrem a nechte stát.

2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku kardamomu. V druhé míse ušlehejte máslo a cukr do nadýchané směsi. Přidejte citronovou kůru a ještě chvíli šlehejte. Pak přidejte vejce a suchou směs a promíchejte. Nakonec vmíchejte hrušky s koňakem.

3. Těsto nalijte do dortové formy vystlané pečicím papírem a vršek posypte drobenkou.

4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 50 minut. Propečenost ověřte špejlí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden