Hruškový závin s marcipánem a mandlemi

Suroviny:  2 pláty listového těsta  8 hrušek  šťáva z 1 citronu  cukr krupice dle chuti  špetka tlučeného hřebíčku  2 lžíce vanilkového pudinkového prášku  50 g marcipánu  50 g loupaných mandlí  vejce na potření Postup:  Troubu předehřejeme na 200 °C.

Hrušky nakrájíme na na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a smícháme je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a s nasekanými mandlemi.  Směs rozdělíme na pláty listového těsta.

Také vás může zajímat ...

Okraje potřeme vejcem, přehneme je přes náplň a spojíme. Uzavřeme konce, ohneme je dolů a záviny dáme na plech. Potřeme vejcem a na vrchu těsta uděláme špičkou nože 4 malé dírky.  Pečeme asi 35–40 minut dozlatova.

Vyjmeme a nechte vychladnout. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...