Moje sladké tajemství

Hruškový závin s marcipánem a mandlemi

Suroviny:  2 pláty listového těsta  8 hrušek  šťáva z 1 citronu  cukr krupice dle chuti  špetka tlučeného hřebíčku  2 lžíce vanilkového pudinkového prášku  50 g marcipánu  50 g loupaných mandlí  vejce na potření Postup:  Troubu předehřejeme na 200 °C.

Hrušky nakrájíme na na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a smícháme je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a s nasekanými mandlemi.  Směs rozdělíme na pláty listového těsta.

Okraje potřeme vejcem, přehneme je přes náplň a spojíme. Uzavřeme konce, ohneme je dolů a záviny dáme na plech. Potřeme vejcem a na vrchu těsta uděláme špičkou nože 4 malé dírky.  Pečeme asi 35–40 minut dozlatova.

Vyjmeme a nechte vychladnout. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden