Hruškový závin z listového těsta

Suroviny na 4 porce:

200 g listového těsta

320 g hrušek

40 g cukru krupice

Také vás může zajímat ...

2 g mleté skořice

8 g strouhanky

8 g vlašských ořechů

3 vejce na potření

20 g cukru moučky na posypání

Postup: Hotové těsto rozválíme na tenčí (asi 2 mm) plát obdélníkového tvaru, 15–20 cm široký. Středem plátu nasypeme po celé délce strouhanku, naklademe vlašské ořechy a na tenčí plátky nakrájené hrušky. Posypeme směsí krupicového cukru se skořicí. Jeden podélný okraj těsta přeložíme částečně přes náplň a potřeme rozmíchaným vejcem, druhý okraj přeložíme stejným způsobem a krátké okraje závinu stiskneme, aby šťáva z hrušek během pečení nevytekla.

Hruškový závin na povrchu potřeme zbylým rozmíchaným vejcem a upečeme v horkovzdušné troubě dozlatova (prudce zapékáme a volněji dopékáme). Upečený závin nakrájíme na porce a posypeme prosátým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...