Hrušky v červeném víně a medu

Šťavňaté hrušky v červeném víně oslní každou návštěvu.

Ingredience: kousek celé skořice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 400 ml červeného vína, 4 hrušky, 4 hřebíčky, 6 lžic medu

Postup: Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a přepulte. Do kastrůlku nalijte víno, přidejte med, vanilkový cukr a koření. Přiveďte k varu, pak vložte půlky hrušek.

Při vaření občas hrušky opatrně ve víně otočte a povařte doměkka. Hrušky ve víně nechte vychladnout. Pak je z vína vyjměte.

Zbytek vína znovu přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až se zredukuje na hustší omáčku. Hrušky naservírujte na talířky, přelijte medovo-vínovou omáčkou a posypejte nasekanými ořechy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama