Hummus s červenou řepou

Cizrnová pomazánka vylepšená červenou řepou chutná nejlépe s čerstvým pečivem nebo kukuřičnými čipsy.

Suroviny – 440 g vařené cizrny – 250 g červené řepy – 1 lžíce mletého římského kmínu – 1 citron – 3 stroužky česneku – 60 g sezamové pasty tahini – 35 ml olivového oleje – sůl, pepř

Postup

1. Cizrnu si předem uvařte dle návodu. Řepy očistěte (neloupejte) a zabalte do alobalu. Položte je na vymazaný plech a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C doměkka, asi 50 minut.

Také vás může zajímat ...

2. Řepy nechte vychladnout a pak je nakrájejte na menší kusy.

Dejte do robotu, přidejte cizrnu, římský kmín, šťávu z půlky citronu plus trochu strouhané kůry, tahini pastu, rozmačkaný česnek, olivový olej a trošku soli a pepře. Důkladně rozmixujte do pomazánkové konzistence. Podle chuti dochuťte citronovou šťávou, případně solí a pepřem.

3. Před podáváním dejte na alespoň hodinu do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...