Humus – cizrnová pomazánka

Suroviny na 4–6 porcí:

150 g suché cizrny

1 dcl studeného vývaru z cizrny

4 stroužky česneku

0,5 dcl olivového oleje

1 citron

sůl

římský kmín drcený

100 g sezamové pasty tahini

Postup:

Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně osolíme. Vaříme tak dlouho, až změkne jako máslo, poté ji scedíme a necháme vychladit – zvlášť cizrnu, zvlášť vývar.

Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s česnekem, citronem, vychlazeným vývarem, římským kmínem a solí na jemnou pastu.Na úplný konec přidáme sezamovou pastu tahiti.

Hotovou pastu servírujeme zakápnutou olivovým olejem a podáváme s pita chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...