Husa s jablky a cibulí

Suroviny:  1 husa  sůl a kmín  4 lžíce husího sádla  300 g cibule  250 g jablek  100 g medu  4 jablíčka  2 cibule Postup:  Husu očistíme, propláchneme, osolíme a okmínujeme zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejeme tuk a vsypeme do něj cibuli a nakrájená jablka.

Také vás může zajímat ...

Opékáme přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidáme med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs necháme trochu vychladnout a pak jí naplníme připravenouhusu.  Troubu rozehřejeme na 140 °C. Husu položíme do pekáče, okolo rozložíme jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodléváme a jen vložíme do trouby.

Pečeme 5 hodin do změknutí. Pokud chceme, nyní můžeme husu naporcovat. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 až 220 °C a husu pečeme dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...