Moje sladké tajemství

Husa s jablky a cibulí

Suroviny:  1 husa  sůl a kmín  4 lžíce husího sádla  300 g cibule  250 g jablek  100 g medu  4 jablíčka  2 cibule Postup:  Husu očistíme, propláchneme, osolíme a okmínujeme zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejeme tuk a vsypeme do něj cibuli a nakrájená jablka.

Opékáme přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidáme med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs necháme trochu vychladnout a pak jí naplníme připravenouhusu.  Troubu rozehřejeme na 140 °C. Husu položíme do pekáče, okolo rozložíme jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodléváme a jen vložíme do trouby.

Pečeme 5 hodin do změknutí. Pokud chceme, nyní můžeme husu naporcovat. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 až 220 °C a husu pečeme dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden