Husí kaldoun

Suroviny:

  • drůbky z 1 kachny, krůty, husy (krk, křídla, žaludek)
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • mletý bílý pepř
  • sůl, petrželka
  • 80 g širokých nudlí
  • 1 vaječný žloutek
  • 100 ml mléka

Postup:

Také vás může zajímat ...

Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme.

Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle, drůbeží maso zbavené kostí.

Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...