Moje sladké tajemství

Husí kaldoun

Suroviny:


  • drůbky z 1 kachny, krůty, husy (krk, křídla, žaludek)

  • 100 g kořenové zeleniny

  • 2 lžíce másla

  • 1 malá cibule

  • 1 lžíce hladké mouky

  • muškátový oříšek

  • mletý bílý pepř

  • sůl, petrželka

  • 80 g širokých nudlí

  • 1 vaječný žloutek

  • 100 ml mléka


Postup:

Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle, drůbeží maso zbavené kostí. Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden