Moje sladké tajemství

Hustá hrášková se slaninou

Suroviny:  500 ml zeleninového vývaru  2 šalotky  bílá část z 1 pórku  500 g mraženého hrášku  100 ml mléka  250 ml 33 % smetany ke šlehání  2 lžíce másla  6 plátků slaniny  sůl a pepř  1 špetka muškátového oříšku  zakysaná smetany k podávání  čerstvá pažitka na ozdobu

Postup:  V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme nakrájenou šalotku a pórek.

Vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 8 minut. Mezitím si vedle na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava.  Až bude hrášek měkký, stáhneme plamen, přilijeme mléko a smetanu.

Následně rozmixujeme v hladký krém. Polévku můžeme propasírovat přes jemný cedník. Dozdobíme opečenou slaninou, nasekanou pažitkou a lžící zakysané smetany.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden