Hustá hrášková se slaninou

Suroviny:  500 ml zeleninového vývaru  2 šalotky  bílá část z 1 pórku  500 g mraženého hrášku  100 ml mléka  250 ml 33 % smetany ke šlehání  2 lžíce másla  6 plátků slaniny  sůl a pepř  1 špetka muškátového oříšku  zakysaná smetany k podávání  čerstvá pažitka na ozdobu

Postup:  V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme nakrájenou šalotku a pórek.

Také vás může zajímat ...

Vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 8 minut. Mezitím si vedle na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava.  Až bude hrášek měkký, stáhneme plamen, přilijeme mléko a smetanu.

Následně rozmixujeme v hladký krém. Polévku můžeme propasírovat přes jemný cedník. Dozdobíme opečenou slaninou, nasekanou pažitkou a lžící zakysané smetany.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...