Moje sladké tajemství

Hustá slovenská kapustnica

Suroviny: 1 lžíce vepřového sádla  1 cibule  3 stroužky česneku  bobkový list  1–2 lžíce mleté sladké papriky  hrst sušených hub, předem namočených v bílém víně  2 uzené klobásky  500 g uzeného kolena  1 kg kysaného zelí  pepř a sůl

Postup: V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli, česnek a bobkový list a dusíme, dokud cibule nezměkne.

Přisypeme papriku, krátce orestujeme a přidáme namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí. Podlijeme 1,5–2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne. Kapustnici můžeme ještě vylepšit vařenou bramborou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden