Hustá slovenská kapustnica

Suroviny: 1 lžíce vepřového sádla  1 cibule  3 stroužky česneku  bobkový list  1–2 lžíce mleté sladké papriky  hrst sušených hub, předem namočených v bílém víně  2 uzené klobásky  500 g uzeného kolena  1 kg kysaného zelí  pepř a sůl

Postup: V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli, česnek a bobkový list a dusíme, dokud cibule nezměkne.

Přisypeme papriku, krátce orestujeme a přidáme namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí. Podlijeme 1,5–2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne. Kapustnici můžeme ještě vylepšit vařenou bramborou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...