Hustý vývar s hovězí špičkou

chloubou vepřová se zelím, tak pro Rakousko to rozhodně je tafelspitz, což je hovězí špička vařená v zeleninovém vývaru.

Ingredience: 3 l vody, 1,25 kg hovězího masa, nejlépe květové špičky, 400 g hovězích kostí, 1 cibule, 4 mrkve, 1 menší pórek, 1 kořenová petržel, ½ celeru, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 40 g másla, sůl, špetka pepře, pažitka

Postup: Opereme kosti a dáme je vařit do osolené vody. Ideální jsou hovězí žebra a může jich být i o trochu více. Zhruba po půl hodině přidáme dobře oprané maso vcelku a vaříme dál. Očistěnou petržel, 2 mrkve a celer nakrájíme na kostky, které orestujeme na pánvi.

Rozkrojíme cibuli a přidáme ji do zeleniny. Vše pohromadě ještě trochu obděláme a pak vše přidáme do hrnce. Vývar připravujeme pomalu, musí jen lehce probublávat. Když je maso úplně měkké, vyjmeme jej a vývar přecedíme.

Také vás může zajímat ...

Vařenou zeleninu už do něj nevracíme, ale uvaříme ve vývaru zbylé nakrájené mrkve. Zhruba po 15 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek a maso nakrájíme na 1,5 centimetru široké plátky, které ve vývaru prohřejeme. Tafelspitz dosolíme, přidáme celestýnské nudle a pažitku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...