Moje šťastná hvězda

I květy posilují vaši imunitu

Už jste slyšeli o jedlých květech? Nikoli? Pak zbystřete. Dokážou totiž posílit vaši imunitu stejně jako bylinky.

Sladká levandule

V kuchyni je nejčastěji používanou bylinkou jednoznačně levandule. Její příjemně nasládlá chuť se hodí do dezertů i ovocných a zeleninových salátů.

Aromatická růže

Růže patří mezi nejznámější jedlou ozdobu. Nejenže vypadá krásně, ale také úžasně voní. Okvětní lístky skvěle vyladí zeleninový salát.

Fialkové jednohubky

Fialka úžasně funguje v kombinaci s dezerty či salátem.Prodávají se i kandované květy, které oživí každý talíř s masem či jednohubkami.

Nakládaná pampeliška

Nevěřila byste, jakou lahůdkou je pampeliška osmahnutá na másle! Díky medové příchuti ji můžete nakládat do vína či octa nebo si z ní vyrobit sirup. Okvětní lístky se často používají na dochucení jasmínové i obyčejné rýže.

Bezové řízky

Bezový květ jste již určitě někdy ochutnali, alespoň v podobě výborné bezové šťávy. Kromě toho ale umí i další zázraky.Skvěle se hodí na přípravu teplých polévek nebo jako přísada do medových pochoutek. Květy bezu navíc patří mezi nejdostupnější jedlou květinu u nás..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden