Indická kuřecí korma

Tahle varianta tradiční indické omáčky je jemně pikantní a plná exotických chutí. Podávejte s plackami, rýží nebo těstovinami.

Příprava: 75 min

Náročnost: x x

Cena: 100 Kč

Potřebujete:

500 g kuřecího masa

20 g mandlí

25 g kokosové moučky

1 cibuli

2 stroužky česneku

2 lžíce přepuštěného másla

20 g zázvoru

2 lžíce čerstvé máty

1 lžíci mletého koriandru

2 lžíce čerstvého koriandru

½ lžíčky kurkumy

½ lžičky chilli

1 lžičku garam masala

1 lžíci citronové šťávy

2 dl bílého jogurtu

sůl

1. Kuřecí maso bez kůže nakrájejte na větší kousky. Cibuli nakrájejte na drobnější kostičky. Česnek a zázvor nasekejte nadrobno. V kastrolu orestujte na másle cibuli, česnek a zázvor. Přidejte kuřecí kousky a prudce opečte. Míchejte, dokud se tekutina neodpaří.

2 Smíchejte lžíci nasekaného čerstvého koriandru s mátou, kořením a solí, přidejte do kastrolu a promíchejte. Oloupané mandle smíchejte s kokosem, jemně nasekejte a přidejte do kastrolu. Za stálého míchání přilijte dvě třetiny jogurtu a restujte, dokud se nezačne oddělovat tuk.

3 Pak podlijte horkou vodou, aby bylo maso lehce ponořené, a na mírném ohni pod pokličkou duste 30 minut. Vmíchejte zbytek jogurtu, citronovou šťávu, prohřejte a posypejte zbylou lžící koriandrových listů, případně plátky mandlí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama