Indické plněné taštičky

Slané smažené nebo pečené taštičky můžete naplnit masovou nebo i čistě zeleninovou směsí z cibule, mrkve a hrášku.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 200 g hladké mouky – 80 g žitné celozrnné mouky – 100 ml teplé vody – 2 lžíce slunečnicového oleje – sůl – sezamová semínka na posypání – pečicí papír

Na náplň – 1 cibule – maso (kuřecí, jehněčí) – koření (kari, římský kmín, chilli) – slunečnicový olej

Postup

1. Mouky prosejte do mísy a smíchejte s ostatními suroviny tak, aby se výsledné těsto nelepilo na prsty. Těsto nechte půl hodiny uležet.

2. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji na pánvi. Přidejte maso nakrájené na malé kostičky a posypte kořením. Smažte asi 8 minut, pak odstavte.

3. Uleželé těsto rozválejte na tenkou placku a rozkrájíme na čtverce asi 15×15 cm. Doprostřed dejte směs a zabalte.

4. Taštičky položte na plech vystlaný pečicím papírem, posypte sezamovými semínky a pečte asi 20 minut v troubě při 200 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...