Moje chvilka pohody

Indické plněné taštičky

Slané smažené nebo pečené taštičky můžete naplnit masovou nebo i čistě zeleninovou směsí z cibule, mrkve a hrášku.

Suroviny

Na těsto - 200 g hladké mouky - 80 g žitné celozrnné mouky - 100 ml teplé vody - 2 lžíce slunečnicového oleje - sůl - sezamová semínka na posypání - pečicí papír

Na náplň - 1 cibule - maso (kuřecí, jehněčí) - koření (kari, římský kmín, chilli) - slunečnicový olej

Postup

1. Mouky prosejte do mísy a smíchejte s ostatními suroviny tak, aby se výsledné těsto nelepilo na prsty. Těsto nechte půl hodiny uležet.

2. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji na pánvi. Přidejte maso nakrájené na malé kostičky a posypte kořením. Smažte asi 8 minut, pak odstavte.

3. Uleželé těsto rozválejte na tenkou placku a rozkrájíme na čtverce asi 15x15 cm. Doprostřed dejte směs a zabalte.

4. Taštičky položte na plech vystlaný pečicím papírem, posypte sezamovými semínky a pečte asi 20 minut v troubě při 200 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden