Irský hrnec s vepřovým

Máte rádi Irsko? Pokud ano, slyšeli jste už o irském hrnci? Tento recept prostě musíte vyzkoušet.

Ingredience: 600 g vepřového masa, 600 g brambor, 2 velké mrkve, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, sůl, tymián, drcený bobkový list, 2 hrnky vývaru, 1 lžíce sádla

Postup: Brambory, mrkev a cibuli nakrájejte na plátky, maso na kostky a česnek nadrobno. Zapékací mísu vymažte sádlem. Brambory rozdělte na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.

Na dno mísy dejte jednu třetinu brambor, lehce osolte a posypejte tymiánem. Na brambory dejte polovinu cibule, pak polovinu masa, posypejte polovinou česneku. Osolte, poprašte bobkovým listem a posypejte polovinou mrkve.

Vše zopakujte. Poslední vrstvu tvoří brambory. Všechno zalijte vývarem a přiklopte. Pečte pomalu 2–3 hodiny. Tekutina by se měla vsáknout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...