Moje šťastná hvězda

Irský hrnec s vepřovým

Máte rádi Irsko? Pokud ano, slyšeli jste už o irském hrnci? Tento recept prostě musíte vyzkoušet.

Ingredience:  600 g vepřového masa, 600 g brambor, 2 velké mrkve, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, sůl, tymián, drcený bobkový list, 2 hrnky vývaru, 1 lžíce sádla

Postup: Brambory, mrkev a cibuli nakrájejte na plátky, maso na kostky a česnek nadrobno. Zapékací mísu vymažte sádlem. Brambory rozdělte na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.

Na dno mísy dejte jednu třetinu brambor, lehce osolte a posypejte tymiánem. Na brambory dejte polovinu cibule, pak polovinu masa, posypejte polovinou česneku. Osolte, poprašte bobkovým listem a posypejte polovinou mrkve.

Vše zopakujte. Poslední vrstvu tvoří brambory. Všechno zalijte vývarem a přiklopte. Pečte pomalu 2–3 hodiny. Tekutina by se měla vsáknout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden