Italská bašta

Suroviny na 4 porce:

● 300 g vepřové krkovice (nebo dvě kuřecí prsa)

● 600 g čerstvých rajčat

● 4 lž. rozpuštěného másla

● 1 balíček těstovin

● 3–4 středně velké mrkve

● 2 kostky masového vývaru

● 4 stroužky česneku

● černý čerstvě mletý pepř

● dle chuti špetka soli

● parmezán na posypání

● snítka bazalky nebo petrželka na zdobení

Postup:

Máslo v kastrůlku rozehřejeme, přidáme drcený či pasírovaný česnek. Pokud máme přilijeme domácí masový vývar, jinak si připravíme vývar z kostky a přivedeme k varu. Vepřové či kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dáme na 5 minut do vroucí vody povařit. Kastrol odstavíme a necháme maso vychladnout. Do vývaru nasypeme nasekanou mrkev, přidáme šálek vody.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...