Italská bylinková polévka

Léto je nenávratně pryč, ale proč si ho nepřipomenout, třeba polévkou s chutí slunného jihu podle Saskie Burešové.

Ingredience: 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg nakrájených rajčat nebo z konzervy, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 1 snítka tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 1 bobkový list, několik lístků bazalky, 500 ml masového vývaru, 800 ml smetany ke šlehání, parmazán čerstvě nastrouhaný, rohlíky, máslo na osmahnutí rohlíků

Také vás může zajímat ...

Postup: Oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, česnek nakrájíme na tenké plátky a obě ingredience zpěníme na rozehřátém oleji. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, přidáme koření, bylinky a vše promícháme. Přilijeme masový vývar, polévku přiklopíme a zvolna vaříme asi 30 minut. Polévku přecedíme přes síto a znovu ji prohřejeme a podle chuti okořeníme.

Smetanu ušleháme a při podávání dáme kopeček do polévky a ještě posypeme bazalkou, parmazánem a krutony z rohlíků.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...