Italská Focaccia s rajčátky

Suroviny:  10 g čerstvého droždí (¼ kostky)  1 lžička cukru krupice  250 g hladké mouky  1 lžička soli  250 ml vlažné vody  2 lžíce olivového oleje  1 velká hrst cherry rajčat  2–3 snítky rozmarýnu  hladká mouka na poprášení

Postup: Do velké mísy rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a mícháme, až vznikne řídká kašička. Prosejeme na ni mouku, osolíme ji, přilijeme vodu a 1 lžíci oleje. Promícháme a hněteme vařečkou zhruba 5 minut, těsto začne houstnout a spojovat se. Použít můžeme i kuchyňský robot s hnětacím hákem.

Také vás může zajímat ...

Hotové těsto posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto na teplém místě 1,5 hodiny kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 230 °C. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prsty ho vytahujeme do tvaru placky. Těsto příliš nemačkáme, aby v něm zůstaly bublinky a bylo po upečení nadýchané a zároveň křupavé.

Položíme ho na připravený plech, potřeme zbylým olejem, lehce do něj vmáčkneme cherry rajčátka, posypeme ho rozmarýnem a pečeme v troubě 15–20 minut dozlatova. TIP: Focacciu můžeme ochutit pokaždé jinak.

Před pečením ji posypeme drhnutým rozmarýnem nebo tymiánem, nakrájenými rajčaty (čerstvými nebo sušenými), olivami, ořechy nebo plátky cibule.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...