Italská orzo polévka s rajčaty

Suroviny na 4–6 porcí:

2 lžíce olivového oleje

Také vás může zajímat ...

1,5 hrnku nakrájené cibule

1,25 hrnku mrkve nakrájené na centimetrová kolečka

1 hrnek celeru na kostičky

6 stroužků pečeného česneku

6,5 hrnku zeleninového vývaru

2 plechovky krájených rajčat cca 400 g

1,5 lžíce pesta

1,5 hrnku těstovinové rýže orzo

1/2 lžičky sušeného tymiánu

1/2 lžičky směsi italských bylinek

½ lžičky oregana

3 hrnky baby špenátu

sůl a pepř

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej na středně vysokém plameni. Přidáme cibuli a restujeme asi 4–5 minut, dokud nebude dostatečně měkká. Přidáme mrkev, celer, pečený česnek a restujeme další 3 minuty. Přilijeme vývar společně s rajčaty, pestem, orzem, kořením a promícháme.

Snižíme teplotu na střední plamen a necháme orzo těstoviny uvařit al dente (cca 10 minut, ale rozhodně průběžně kontrolujeme a promícháváme). Těsně před podáváním přidáme špenát a vaříme další minutu.

Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...