Italská plněná rajčata

Na pohled vypadají skvostně a chutnají perfektně. Do náplně můžete přidat i tuňáka nebo šunku. Záleží na vaší fantazii.

Suroviny na 2 porce

– 4 větší rajčata – sůl, černý pepř – 50 g uvařené rýže – 50 g mraženého hrášku – 50 g mražené kukuřice – 1 vejce – 50 g strouhaného parmezánu – olivový olej na vymazání – čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Rajčata omyjte a odřízněte jim vršek. Lžičkou vydlabejte dužinu i se zrníčky a dejte ji do misky. Osolte a opepřete. Přidejte rýži, hrášek a kukuřici a dobře promíchejte.

2. Rajčata položte do olivovým olejem vymazané zapékací mísy a naplňte je připravenou směsí. Vejce rozšlehejte s nastrouhaným parmezánem a vzniklou směsí zalijte rajčata.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 45 minut. Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...