Italská rajská polévka

Suroviny na 4 porce:

2 plechovky loupaných celých rajčat

2 velké cibule

Také vás může zajímat ...

6 stroužků česneku

1 zakysaná smetana

sůl

pepř

cukr

ocet

rajský protlak

bazalka

polévkové bylinky

toustový chléb

tvrdý sýr

granulovaný česnek

Postup:

Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolejeme vodou a vaříme pod pokličkou. Až je vše povařeno, tak rajčata a cibuli musíme rozmixovat, aby polévka měla hutstou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, 3 lžičkami protlaku, cukrem, octem, bazalkou, bylinkami.

Snažíme se docílit jemné polévky s výraznější chutí rajčat. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači. Polévku podáváme s teplými tousty a servírujeme ji s 1 lžící zakysané smetany přímo do talíře.

Můžeme dozdobit bazalkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...