Italské cantuccini

Od běžného cukroví se liší hlavně tím, že jsou tvrdé a namáčejí se do dezertního vína. Stejně dobře je můžete namáčet do kávy nebo čaje.

Potřebujete:

125 g loupaných mandlí, 125 g neloupaných mandlí, 125 g lískových oříšků, 250 g hladké mouky, polovinu prášku do pečiva, 2 lžičky sušené citronové kůry, 2 celá vejce, 250 g cukru krupice

Postup:

  1. Vejce s cukrem a citronovou kůrou ušlehejte do husté pěny. Přidejte mandle, ořechy a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujte těsto.
  2. Z těsta udělejte dva válečky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předem vyhřáté na 180 °C asi 20 až 25 minut.
  3. Ještě teplé válečky rozkrájejte na plátky tlusté 1 cm a znovu 10 minut pečte.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama