Můj kousek štěstí

Italské cantuccini

Od běžného cukroví se liší hlavně tím, že jsou tvrdé a namáčejí se do dezertního vína. Stejně dobře je můžete namáčet do kávy nebo čaje.

Potřebujete:

125 g loupaných mandlí, 125 g neloupaných mandlí, 125 g lískových oříšků, 250 g hladké mouky, polovinu prášku do pečiva, 2 lžičky sušené citronové kůry, 2 celá vejce, 250 g cukru krupice

Postup:


  1. Vejce s cukrem a citronovou kůrou ušlehejte do husté pěny. Přidejte mandle, ořechy a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujte těsto.

  2. Z těsta udělejte dva válečky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předem vyhřáté na 180 °C asi 20 až 25 minut.

  3. Ještě teplé válečky rozkrájejte na plátky tlusté 1 cm a znovu 10 minut pečte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden