Italský citronový sorbet s ovocem

Tropické teploty trochu zpříjemní italský citronový sorbet s čerstvým ovocem. Je skvělý v tom, že pokaždé může být trochu jiný.

Ingredience: 6 velkých citronů, 1 l vody, 250 g krupicového cukru, med na pokapání, trochu vodky, lístky máty na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup: Nemáme-li citrony bez chemických postřiků, musíme je obzvlášť pečlivě omýt, až pak z nich ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu.Připravíme si rozvar z cukru, ale jen na mírném ohni. Do odstaveného přimícháme citronovou kůru i šťávu a necháme rozpracovaný nápoj vychladnout. Po půlhodině základ na sorbet přecedíme přes sítko a dáme do mrazáku.

Sorbet nemá být ani tekutý, ani příliš tuhý. Podáváme ozdobený mátou a pokapaný medem.

Dá se podávat ve vydlabaných citronech.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...