Italský koláč se špenátem

Suroviny na 8 porcí:

1 cibule

1 lžíce másla

2 stroužky česneku

Také vás může zajímat ...

800 g mraženého listového špenátu

180 g zakysané smetany (15%)

200 g sýru typu pecorino

2 balení slaného křehkého těsta (po 270 g)

4 lžíce strouhanky

3 natvrdo uvařená vejce

1 vejce na potření

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

sůl

čerstvě namletý pepř

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme nakrájený česnek. Vsypeme spařený a okapaný špenát a necháme krátce povařit, jen aby zavadl. Vmícháme smetanu a navrch nastrouháme sýr. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozválíme jednu dávku těsta a vyložíme jím dno stěny otevírací koláčové formy o průměru 25 cm.

Vidličkou propícháme dno a rovnoměrně posypeme strouhankou.

Do formy dáme špenátovou náplň a vmáčkneme do ní uvařená oloupaná vajíčka. Vnitřní stranu těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme pokličkou z druhé části těsta, do které jsme uprostřed vykrojili asi 2cm otvor.

Okraje důkladně spojíme, povrch koláče případně ozdobíme vykrájenými kousky ze zbylého těsta, vše potřete vajíčkem a koláč pečeme asi 30 až 40 minut dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...