Jablečná bábovka s kandovaným pomerančem

Skvělá tečka za nedělním obědem – jablečná tvarohová bábovka s kandovaným ovocem.

Příprava: 70 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 8 Kč

Suroviny na 10 porcí

– 250 g měkkého tvarohu

– 3 vejce

– 200 g cukru krupice

– 200 g Hery

– 250 g polohrubé mouky

– 1 vanilkový cukr

– 1 prášek do pečiva

– 1 jablko

– 60 g kandované pomerančové kůry

– 1 lžíce strouhané pomerančové kůry

Postup

1. Žloutky vyšlehejte s cukry. Přidejte tvaroh, nastrouhané jablko, rozpuštěnou vlažnou Heru a pomerančovou strouhanou i kandovanou kůru. Promíchejte a přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte při 170 ºC asi 55 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama