Moje sladké tajemství

Jablečná omáčka čatní

Suroviny:


  • 6 středně velkých jablek

  • 4 lžíce rostlinného oleje

  • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru

  • 2 svitky skořice

  • 1 lžička anýzu

  • sušené a nadrcené chilli papričky

  • 5 hřebíčků

  • 1 lžička kari

  • 2 lžíce rozinek

  • 4 lžíce cukru, nejlépe hnědého


Postup:

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zázvor, skořici, anýz, chilli papričky a hřebíček. Za stálého míchání restujeme asi půl minuty. Přidáme kari, jablka a rozinky, mícháme asi 6 minut. Potom přidáme 4 lžíce vody, přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme. Jakmile jablka změknou a téměř se rozvaří, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Podávejme jako přílohu či omáčku..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden