Jablečné muffiny

Suroviny:  75 g másla  100 g cukru třinového  225 g hladké mouky  3 lžičky kypřícího prášku  špetka soli  225 ml podmáslí  4 jablka  ½ lžičky mletého zázvoru Postup:  Troubu předehřejeme na 200 °C.

Také vás může zajímat ...

Formu na osm muffinů vyložíme košíčky. Máslo utřeme ručním elektrickým šlehačem s cukrem do světlé a nadýchané pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a podmáslí.  Jablíčka vždy v půli rozřízneme a z prostředka nakrájíme tenké plátky (některé včetně stopky), zbytek jablek pokrájíme na drobné kostičky.

Odebereme jich asi 100–150 g a smíchané s mletým zázvorem je přidáme do těsta. To rozdělíme do košíčku a ozdobíme je plátky. Pečeme 25 minut dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...