Moje sladké tajemství

Jablečné muffiny

Suroviny:  75 g másla  100 g cukru třinového  225 g hladké mouky  3 lžičky kypřícího prášku  špetka soli  225 ml podmáslí  4 jablka  ½ lžičky mletého zázvoru Postup:  Troubu předehřejeme na 200 °C.

Formu na osm muffinů vyložíme košíčky. Máslo utřeme ručním elektrickým šlehačem s cukrem do světlé a nadýchané pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a podmáslí.  Jablíčka vždy v půli rozřízneme a z prostředka nakrájíme tenké plátky (některé včetně stopky), zbytek jablek pokrájíme na drobné kostičky.

Odebereme jich asi 100–150 g a smíchané s mletým zázvorem je přidáme do těsta. To rozdělíme do košíčku a ozdobíme je plátky. Pečeme 25 minut dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden