Jablečné řezy: sladká tečka ke kávě

Tento božský moučník si vychutnejte třeba jako moučník po nedělním obědě.

Suroviny na 10 porcí

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 100 g hladké mouky – 50 g moučkového cukru – 50 g másla – 3 vejce – 1 prášek do pečiva – 2 lžíce vody – špetka soli

Na náplň – 800 g jablek – 5 lžic cukru – 2 skořicové cukry – 3 lžíce krupice

Postup

1. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte. Poduste je s cukrem, až se z nich vypaří šťáva. Přidejte krupici, skořicový cukr a nechte vychladnout.

2. Přísady na těsto smíchejte, prohněťte a rozdělte na dvě stejné části, které rozválejte.

3. Plech vymažte máslem a vložte na něj jednu část těsta. Pokryjte náplní a překryjte těstem. Pečte při 200 ºC asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...