Moje sladké tajemství

Jablečný koláč s tvarohem jako dezert

Suroviny:  500 g listového těsta  4 jablka  citronová šťáva  150 g smetany ke šlehání  3 vejce  50 g třtinového cukru  500 g plnotučného tvarohu  500 g lučiny Na drobenku:  80 g sušenek  sůl  90 g hladké mouky  60 g másla  3 lžíce třtinového cukru  2 lžíce likéru Postup:  Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.

Po celé ploše propícháme a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 °C.  Uděláme drobenku: všechny ingredience smícháme v míse. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a pokrájíme na malé kousky. V míse je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.

Smetanu vyšleháme dotuha. Vejce našleháme s cukrem do nadýchané pěny.  Tvaroh smícháme s lučinou a pak postupně vmícháme k vaječné směsi. Nakonec vmícháme i šlehačku. Směs dáme na těsto, navrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden