Jablečný koláč v americkém stylu

Tradiční americký koláč „apple pie“ je velice oblíbený po celém světě.

Suroviny – 350 g polohrubé mouky – 80 g krupicového cukru – 50 g třtinového cukru – 3 lžíce vody – 250 g másla – 1 kg jablek – 1 lžička skořice – 1 lžíce citronové šťávy – 1 lžíce kukuřičného škrobu – špetka muškátového oříšku

Postup

1. Smíchejte mouku a 30 g cukru krupice. Přidejte 220 g másla a vodu a vypracujte těsto. Rozdělte ho na dvě čísti a obě vyválejte. Uložte na hodinu do lednice.

2. Jablka nakrájejte na tenké plátky a smíchejte se zbylým krupicovým a hnědým cukrem, skořicí, citronovou šťávou, škrobem a muškátovým oříškem.

3. Jednu placku těsta dejte do koláčové formy, naneste náplň a přikryjte druhou plackou.

4. Pečte při 200 ºC asi hodinu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...