Jablečný páj s mandlemi

Tento koláč zasněžený mandlovými lupínky si zamilujete. Je rychlý, extrémně dobrý a navíc zdravý.

Suroviny – 250 g hladké mouky – špetka soli – ½ balení prášku do pečiva – 150 g Hery – 80 g mandlových lupínků – 600 g jablek – ½ citronu – 1 balení skořicového cukru – 1 balení vanilkového cukru – 40 g másla – 3 lžíce krupicového cukru

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Mouku prosyjte do větší mísy a promíchejte se solí a práškem do pečiva. Přidejte rozměklou Heru a vypracujte do drobenky. Pak přilijte asi 5 lžic vody a vypracujte těsto. Nechte asi 20 minut v lednici odpočinout.

2. Těsto rozválejte na kulatý plát a vyložte jím formu. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte je s citronovou šťávou, krupicovým, vanilkovým a skořicovým cukrem a naneste na těsto.

3. Vršek posypte mandlovými lupínky a vločkami másla. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...