Jablečný páj

Na tradičním koláči z jednoduchého těsta s jablky a tvarohem si pochutná celá rodina.

Suroviny – 250 g tvarohu – 60 g másla – 60 g pískového cukru – 2 vejce – 7 lžic dětské krupičky – 1 prášek do pečiva – 400 g jablek – špetka soli – 1 lžička skořice – 1 lžíce moučkového cukru

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Tvaroh, vejce a pískový cukr našlehejte s rozpuštěným máslem. Přidejte dětskou krupičku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a vymíchejte těsto.

2. Těsto nalijte do vymazané koláčové formy a navrch dejte na tenké plátky pokrájené oloupaná jablka. Posypte mletou skořicí smíchanou s moučkovým cukrem.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 35 až 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...