Jablečný závin z pivního těsta

Když se domovem line vůně jablek, ořechů a skořice, je to vždy slibné.

Příprava: 80 minut

Náročnost: **

Cena za závin: 63 Kč

Suroviny na 2 záviny

Na těsto

– 300 g hladké mouky

– 12 lžic světlého piva

– 1 lžíce octa

– ½ lžičky soli

– 65 g másla

– 60 g sádla

– 50 g másla + 2 lžíce rumu na potření

– pečicí papír

Na náplň

– 6 lžic strouhaného perníku

– 6 jablek

– 3 lžičky skořice

– 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů

– 2 lžičky rozinek

Postup

1. Všechny suroviny propracujte a vytvořte pružné, hladké a nelepivé těsto. Nechte jej 20 minut v teple odpočívat.

2. Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo. Přidejte skořici, ořechy a rozinky.

3. Těsto rozdělte na dva díly a vyválejte na pomoučené ploše. Potřete rozehřátým máslem, posypte perníkem a naneste jablkovou náplň. Zaviňte a dejte na plech s pečicím papírem. Potřete rozehřátým máslem a pečte při 160 ºC asi 40 minut. Poté záviny pomašlujte rozehřátým máslem smíchaným s rumem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...