Jablíčka v karamelu

Suroviny:

  • 8 větších jablek
  • 8 pevných větviček
  • 225 g másla
  • 240 ml medu
  • 220 g tmavého cukru
  • 400 g kondenzovaného mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • hrst lískových oříšků

Postup:

Také vás může zajímat ...

Do vařící vody v kastrolu ponoříme na pár sekund jablka. Pak je pečlivě osušíme papírovým ubrouskem a necháme vychladnout. Do každého jablka zapíchneme větvičku. Plech vyložíme pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promícháme máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vaříme 25–30 minut. Nepřestáváme míchat, aby se karamel nepřipálil.

Jablka rychle po jednom ponoříme do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobíme oříšky.

Zkuste i jiné polevy, třeba čokoládovou či citronovou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...