Jahodová klasika s pudinkem

Suroviny:

Také vás může zajímat ...

100 g cukru moučka

500 g a více jahod

100 g másla

0,2 l mléka

100 g polohrubé mouky

0,1 jahodového džusu

1vanilkový pudinkový prášek

2 balení želatiny

2 vejce

Postup:

Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme mouku a rozpuštěné máslo.Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme. Hotový korpus vyndáme, a až vychladne, dáme jej zpět do formy. Mezitím svaříme mléko s pudinkovým práškem a 3 lžícemi cukru tak, aby vznikl hustý pudink. Vmícháme 45 g másla a za stálého míchání ho chladíme. Studeným krémem potřeme piškot.

Na krém rozložíme vedle sebe půlky jahody.

Dvě balení želatiny nasypeme do jahodového džusu a přivedeme k varu, krátce povaříme, nalijeme na ovoce a v chladu necháme dort řádně ztuhnout.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...