Moje sladké tajemství

Jahodová roláda s bílou čokoládou

Suroviny:


  • 4 vejce, bílky a žloutky odděleně

  • 4 lžíce cukru krupice

  • 1 lžička kypřicího prášku

  • 4 lžíce polohrubé mouky
    Na náplň:

  • 100 g bílé čokolády

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 400 g čerstvých jahod

  • cukr moučka na poprášení


Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C a plech potáhneme pečicím papírem. Žloutky prošleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny; trvá to asi 5 minut. Pak vyšleháme dotuha sníh. Pak do žloutkové směsi střídavě vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a sníh z bílků. Těsto pak rozetřímte na připravený pečicí papír. Vložíme do trouby a pečeme asi 7–10 minut do světle zlatavé barvy.
Roládu ihned po vytažení z trouby překlopíme na čistou utěrku, stáhneme z ní pečicí papír a zarolujeme od delší strany do utěrky. Necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přiliejme smetanu a na mírném plameni zahříváme do rozpuštění. Necháme v lednici vychladit (několik hodin, klidně i přes noc) a pak vyšleháme na nadýchaný krém (podle chuti můžeeme dosladit). Jahody opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Roládu opatrně vybalíme z utěrky, potřeme krémem, poklademe jahodami a zpátky zarolujeme. Poprášíme moučkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden