Jahodová roláda s bílou čokoládou

Suroviny:

  • 4 vejce, bílky a žloutky odděleně
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 4 lžíce polohrubé mouky
    Na náplň:
  • 100 g bílé čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 400 g čerstvých jahod
  • cukr moučka na poprášení

Postup: Předehřejeme troubu na 180°C a plech potáhneme pečicím papírem. Žloutky prošleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny; trvá to asi 5 minut. Pak vyšleháme dotuha sníh. Pak do žloutkové směsi střídavě vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a sníh z bílků. Těsto pak rozetřímte na připravený pečicí papír. Vložíme do trouby a pečeme asi 7–10 minut do světle zlatavé barvy.

Roládu ihned po vytažení z trouby překlopíme na čistou utěrku, stáhneme z ní pečicí papír a zarolujeme od delší strany do utěrky. Necháme vychladnout. Mezitím připravíme krém. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přiliejme smetanu a na mírném plameni zahříváme do rozpuštění.

Necháme v lednici vychladit (několik hodin, klidně i přes noc) a pak vyšleháme na nadýchaný krém (podle chuti můžeeme dosladit). Jahody opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Roládu opatrně vybalíme z utěrky, potřeme krémem, poklademe jahodami a zpátky zarolujeme.

Poprášíme moučkovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...