Jahodové tiramisu

Suroviny na 4 porce:

● 50 g dlouhých piškotů
● 180 ml smetany ke šlehání
● 250 g tvarohu ● 300 g jahod
● 250 g mascarpone
● 2 lžíce koňaku
● pomerančová šťáva
● vanilka ● pomerančová kůra ● dle chuti cukr

Postup:

1.Tvaroh, mascarpone, část šťávy a pomerančovou kůru smícháme s krystalovým cukrem a přidáme trochu vanilky. Opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Jahody rozmixujeme s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.

2.Přibližně půlku piškotů dáme na dno dvoulitrové nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, poté přidáme půlku tvarohového krému. Uhladíme a postup opakujeme: piškoty, jahody, mascarpone. Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit. Dozdobíme kousky jahod.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...