Moje šťastná hvězda

Jak na domácí kečup

Když si kečup uvaříte sami, víte, co jste do něj dali, což je dobrý důvod, proč se do něj pouštět.

Suroviny: • 1 kg rajčat • 100 g cibule a jablek • 80 g hnědého cukru • 70 ml jablečného octa a vody • 1 lžička červené mleté papriky • 2 bobkové listy • 5 kuliček celého černého pepře • 1 špetka mleté skořice

Postup: Rajčata, jablka a cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce společně s vodou, octem, cukrem a kořením. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se. Poté z hrnce vybereme veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujeme dohladka. Plníme ještě horký kečup do vyvařených skleniček přes síto, aby se propasíroval a byl hladký. Zavařujeme ho 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden