Jak na odvary

Čaje i nálevy umí také pomoci.

Při přípravě nálevů, čajů i odvarů platí obecná pravidla. Pro horký nálev či čaj svaříme vodu, počkáme po dobu třiceti vteřin a teprve potom rozsypeme natrhané byliny po povrchu vody.

Za občasného míchání je necháme vyluhovat patnáct minut nebo do zchladnutí, případně můžeme nálev nechat stát i přes noc. U této metody se upřednostňuje použít listy a květy bylin, protože snadno vyluhují do vody účinné látky.Nálev připravujeme z kvalitní vody, vyhneme se vodě tvrdé s vysokým obsahem vápence.

Také vás může zajímat ...

Dvě jsou víc

Nálev scedíme do šálku. Pít ho můžeme vlažný i studený, v případě, že bojujeme s rýmou a kašlem i horký.

Dochutíme si ho medem či hnědým cukrem, nebo i jiným bylinami, například aloisií trojlistou, mátou peprnou či meduňkou lékařskou..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...