Moje sladké tajemství

Jak používat jedlou sodu?

Možná si ji ještě vybavujete z hodin chemie. Jde o formu soli, která má mnoho názvů jako zažívací soda, jedlá soda, pečicí soda či bikarbonát sodný. A také má mnoho možností využití. Pokud začneme těmi zdravotními, používá se v první řadě při již zmíněném odkyselení těla k vyvážení pH.

Je také nápomocná při bolesti v krku, přináší úlevu od pálení žáhy a nachází své místo v boji s radiací, těžkými kovy a chemickými jedy. Dále se uplatní při úklidu. Poslouží jako čistič odpadů (v kombinaci s vroucí vodou), absorbuje pachy a vlhkost v ledničce i z bot, čistí hrnce, kávovary, sporáky (odstraňuje mastnotu) a je vhodná i na vytírání podlah.

Kolik je akorát Doporučená dávka pro vnitřní užití by měla být jedna osmina čajové lžičky na 25 ml vody se čtvrtkou citronu (pro vyvážení sodíku draslíkem), přičemž příjem sody za 24 hodin by neměl překročit 1 a půl až 2 lžičky.

Sodu nechte zcela rozpustit, teprve poté ji vypijte! Užívání by nemělo trvat déle než 2 týdny..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden