Jak využít mikrovlnku?

Snadněji oloupete česnek

Nebaví vás loupat česnek? Přendejte stroužky do misky a dejte ji na patnáct vteřin do mikrovlnky. Pak půjde loupat mnohem snáz..

Také vás může zajímat ...

Zachrání ztvrdlý chléb

Jemně si navlhčete kuchyňskou utěrku a chléb do ní zabalte. Dejte ho na dvacet sekund do mikrovlnky. Chléb bude zase krásně měkký. Botník jako originální výzdoba • Sestavte si botník, který zvládnete raz dva.

Aby nezbyla ani kapka

Rádi odšťavňujete ovoce? Abyste z něj dostali co nejvíce šťávy, dejte ho na patnáct sekund do mikrovlnky. Tak nepřijdete ani o kapku.

Ořechová chuť

Chcete do pokrmu použít ořechy? Aby byly skutečně citít a rozvinula se jejich chuť, dejte je na jednu minutu ohřát do mikrovlnky. Nebo je nasucho krátce opražte na pánvi. .

Křupavá slanina

Na talíř dejte papírovou utěrku a poklaďte na ni plátky slaniny, přikryjte je druhou vrstvou papírové utěrky a dejte talíř na pár vteřin do mikrovlnky. Čas závisí na tloušťce slaniny.

Slepený cukr

Hrudkovatí vám cukr? Vložte ho na dvacet sekund do mikrovlnky a přikryjte ho vlhkým ručníkem.

Slepený cukr

Hrudkovatí vám cukr? Vložte ho na dvacet sekund do mikrovlnky a přikryjte ho vlhkým ručníkem.

Kynutí těsta

Občas musí těsto kynout i několik hodin. Abyste si zkrátili čas, přikryjte těsto ručníkem a mikrovlnku zapněte na co nejnižší výkon. Nechte tři minuty ohřívat. Těsto z mikrovlnky vyndejte a nechte odležet.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...